MORE LANGUAGES !!

Romke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OVERZICHT

Hoi ik ben Romke en ik vertel u graag welke geweldige dingen God voor mij gedaan heeft.

Op mijn negentiende kwam ik tot bekering en dat was een grote omslag in mijn leven geworden. Daarvr had ik mijn leven op mijn manier ingericht. Ik had ijzersterke principes over wat goed en wat fout was. Als er mensen zijn die zich niet volgens die maatstaven gedroegen, dan wees ik ze allemaal af. Dat was ook een van de redenen waarom ik echt eenzaam was. Op gegeven moment raakte ik erg depressief, wist niet waarheen ik moest. Ik had geen flauw idee wat mijn toekomst zou zijn. Of ik nou een succesvol zakenman zou worden of een zwerver in de goot, dat wist ik echt niet te zeggen.

Ik kende toen een vrouw die niet alleen over God en het geloof sprak maar zij leefde er ook naar, volgens Bijbelse principes. Ik ging naar haar toe. Zij vertelde mij dat ik de genade van God nodig had, en dat ik vergeving van mijn zonden moest vragen.

Ik werd overtuigd van mijn eigen zonden en ik besefte ook meteen dat ik niet eens aan mijn eigen maatstaven voldeed! Een van mijn principes was nooit te liegen. Maar dat gebeurde toch, ondanks dat ik dat niet wilde. Zo waren er velen van zulke verkeerde dingen. Ik rookte, ik dronk, deed alles wat slecht was. Ik gaf dus mijn hart aan Jezus en toen kwam God naar binnen. Ik ervoer meteen Zijn liefde, warmte en rust. Het is niet te beschrijven, ik kan alleen maar zeggen dat het fantastisch is.

Als u mij ergens tegen zou komen en ik zou dan toevallig even serieus uitzien, vergist u zich dan niet. In mijn hart ben ik altijd blij. Ga ervoor! Vraag God in uw hart. Hij zal uw hart veranderen, uw gedachten veranderen en uw karakter beteren.

Trouwens, ik ben zwaar slechthorend. Drie jaar geleden kwam ik voor het eerst in de kerk van de Deur in Maastricht. Ik kon toen maar zo'n 20% van de preek volgen; ik dacht toen 'wat de pastor preekte zal wel goed zijn'. Maar nu, drie jaar later ben ik nog even slechthorend, maar God stapte gewoon over mijn beperking heen. Ik vertaal nu de hele preek in het Spaans bij elke dienst. Ik heb nog nooit van een dove of zwaar slechthorende gehoord dat hij/zij een presentatie, preek, of wat dan ook op gehoor kon vertalen.

Wat ook bijzonder is, op de conferentie in Zwolle komen pastors uit verschillende landen in het Engels preken (worden na elke paar zinnen naar het Nederlands vertaald door een tolk op het podium). Ik schrijf notities van preken van 30 min. gauw zo'n drie A4tjes vol in het Engels.

Voor God is niets onmogelijk! Ik daag u uit om te ontdekken wat God kan doen in uw leven! Neem Hem aan, dat beveel ik u zr warm aan!

groetjes, Romke

Wilt u tot God bidden? Klik dan hier