MORE LANGUAGES !!

Luís

BREDA

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OVERZICHT

Mijn naam is Luis, ik ben 23 jaar oud en woon al 10 jaar in Nederland. Ik ben geboren in Medellín, Colombia waar ik mijn kinderjaren heb doorgebracht en een deel van mijn tienerjaren. Mijn vader was een politiecommissaris en op 2 jarige leeftijd kreeg ik te maken met de scheiding van mijn ouders. Mijn oudere broer, zus, moeder en ik bleven achter. Met veel moeilijkheden begon mijn moeder te werken (en ik zag als klein kind al hoe moeilijk mijn moeder het had om voor ons te zorgen en te werken.) De thuissituatie werd steeds moeilijker door onder andere de relaties die mijn moeder aanging. Daarnaast heb ik ook veel geweld gezien en letterlijk mensen voor mijn ogen zien sterven. Ik ben vaak naar bed gegaan met de gedachte dat ik de volgende ochtend misschien er niet meer zou kunnen zijn door schietpartijen tussen de rebellen en het leger. De afwezigheid van mijn vader was duidelijk merkbaar voor mijn broer, zus en ik.

Vanaf jonge leeftijd begon ik haat en bitterheid in mijn leven toe te laten omdat ik me machteloos voelde in de situatie waarin wij als familie leefden. Ik ben zelf katholiek opgevoed maar vanaf een jonge leeftijd ervoer ik dat God niet te vinden was in religie of rituelen maar dat er een manier moest zijn om God te vinden en te leren kennen maar ik wist niet hoe. Mijn leven ging gewoon door samen met de problematiek van het land waar ik vandaan kom en het feit dat ik uit een arm gezin kwam.

Op een leeftijd van 11 jaar begon ik te merken hoe hypocriet de katholieke priesters waren en met mijn eigen ogen zag ik dat ze misbruik maakten van hun positie om mensen te manipuleren en vooral jonge meisjes. Ik kreeg op dat moment een afkeer van het katholicisme en wou niks meer van hen weten, maar ik moest uit traditie wel naar de katholieke kerk blijven gaan.

Op twaalfjarige leeftijd kreeg ik weer contact met mijn vader die op dat moment in Nederland woonde en ik kreeg een aanbod van hem om in Nederland te komen wonen. Op dat moment was mijn hart gevuld met bitterheid omdat mijn vader ons had verlaten en ik wou eigenlijk niks van hem weten maar iets binnen in mij overtuigde mij dat ik toch wel naar Nederland moest gaan. Mijn gedachten waren heel anders en ik had plannen om te komen studeren, voorspoed te hebben etc.

Op mijn dertiende, niet lang nadat ik in Nederland gekomen was, vertelde mijn vader mij over de waarheid van Jezus Christus dat Hij voor mij was gestorven en mijn zonden kon vergeven. En niet alleen dat, maar dat Hij ook mijn verleden zou herstellen. Mijn vader vertelde mij ook dat ik Hem persoonlijk kon leren kennen en ik was verbaasd omdat ik Jezus een paar jaar daarvoor werkelijk wilde leren kennen maar nu kreeg ik mijn antwoord. Op dat moment gaf ik mijn leven aan Jezus en ik opende mijn hart oprecht maar na een tijd begon ik weer een zondige leefstijl te leiden en het werd voor mij iedere dag duidelijker dat wanneer ik zou sterven, ik in de hel zou belanden. Ik heb de rest van mijn tienerjaren in Nederland doorgebracht en mezelf opengesteld voor allerlei verleidingen die als tiener op je pad komen. Ik had God niet meer in mijn hart en de situatie thuis was heel erg moeilijk.

Op zeventienjarige leeftijd besloot ik om uit huis te gaan, ik dacht dat ik dan werkelijk vrij zou zijn en dat tijdelijke pleziertjes en begeertes mijn hart konden vervullen. Toen ik 18 jaar oud was werd ik op een gegeven moment geconfronteerd met de waarheid en de keuze was aan mij om te kiezen wat ik wou doen. Ik was in Spanje zonder dat iemand van mijn familie wist waar ik was maar op een avond kreeg ik een enorme overtuiging en een bijbeltekst die ik nog heel erg vaag kende kwam ineens op in mijn gedachten. Op dat moment besefte ik beter dan ooit tevoren dat ik op weg was om naar de hel gaan en dat ik redding en vergeving nodig had.

Maar ik wist nu wel op welke manier ik dat moest zoeken en een paar dagen daarna, toen ik terug in Nederland was, werd ik gebeld door een christen waar ik ooit contact mee had gehad en hij nodigde mij uit voor een dienst en ik werd daar weer door de prediker uitgedaagd om Jezus een kans te geven. Zondag 4 augustus 2002 opende ik mijn hart voor God; ik ervoer een verandering en een blijdschap die ik nooit heb kunnen vinden in tijdelijk genot. Nu heb ik de zekerheid dat ik naar de hemel zal gaan als ik kom te sterven maar die zekerheid heb ik alleen door Jezus Christus. Ik ervaar die genade van God dagelijks meer en meer. Jezus kan ook jouw hart aanraken en veranderen!

 

Wil je ook de keus maken voor Jezus? Klik dan hier