MORE LANGUAGES !!

Jolanda

AMERSFOORT

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OVERZICHT

Hallo, ik ben Jolanda, getrouwd en heb 4 kinderen. Ik wil graag vertellen wat God het afgelopen jaar in mijn leven heeft gedaan. Sinds september 1989 ben ik christen, maar bepaalde dingen bleven spelen in mijn leven waar ik niet werkelijk vrij van was; ik liet me snel leiden door angst en zorgen.

Daarbij ben ik iemand die altijd graag bezig is, altijd wel werk zie en daarom altijd maar bezig blijf, vaak zonder me zelf rust te gunnen. In maart 2007 ging het helemaal mis, ik had wat spanningen in mijn persoonlijke leven, en in die periode hoorde ik om mij heen van diverse mensen met een te hoge bloeddruk, die op relatief jonge leeftijd stierven. In die tijd had ik zelf al langere tijd last van duizelingen en ben daar mee naar de huisartsenpost gegaan. Mijn bloeddruk bleek veel te hoog, en angst greep mijn hart vast. 's Avonds plofte ik op de bank neer, wat ik eigenlijk nooit deed, omdat ik altijd maar doorging en ik ervaarde een vreselijke gejaagdheid op mijn borst. Ik voelde me rot en ellendig. Kort daarna kreeg ik 's nachts een hyperventilatie-aanval, ik dacht dat ik een hartaanval kreeg en dat ik dood ging. Soms herhaalde de hyperventilatie aanvallen zich 's nachts wel 3 à 4 maal. Ik raakte volledig uitgeput. Ik sliep bijna geen een nacht meer normaal, en ik kwam terecht in een neerwaartse spiraal. Ook overdag na inspanning verkrampte mijn lichaam en ik kreeg enorm veel klachten. Het maakte me emotioneel, en labiel, heel mijn leven stond op zijn kop. Ik dacht dat ik altijd alles aankon en nu voelde ik mij een wrak.

Ik wist niet dat overbelasting, spanning, en angst zoveel met je lichaam kon doen. De huisarts wilde mij medicijnen geven die ik niet wilde en naar psychotherapie hebben, wat ik in de eerste instantie ook deed. Maar ik kwam erachter dat dit mij niet echt kon veranderen. In mijn ellende begon ik mij te richten op God en Hem aan te roepen. Hij liet mij zien dat ik op de manier hoe ik in het leven stond totaal uit balans is. Als je niet daadwerkelijk deelt met deze dingen is op een gegeven moment de maat vol en uit het zich in je lichaam in allerlei klachten.

Midden in deze moeilijke periode begon ik God zo dichtbij te ervaren. Hij bemoedigde mij met talloze beloften juist van toepassing op hetgeen waar ik op dat moment doorheen ging. Daarbij was er prediking die me ontzettend opbouwde en kracht gaf, Gods aanwezigheid die ik ervaarde en mensen om me heen die me bemoedigden en hielpen.

Heel duidelijk zie ik na dit jaar hoe God steeds tot me sprak. Van het begin af aan liet God me weten dat Hij me weer zou oprichten en sterk zou maken. Dat ik me niet moet laten leiden door angsten en zorgen, maar werkelijk op Hem moest leren vertrouwen. God heeft me afgelopen jaar veel geleerd, en laten zien dat het goed is om af en toe rust voor jezelf te nemen. God gaf niet voor niets de rustdag. Ik kwam er achter dat je als christen ook door diepe dalen kan gaan, maar dat we er niet alleen voor staan. God wilde mij er niet alleen door heen helpen maar ook iets leren en helpen te veranderen.

Ik weet dat ik niet de enige ben die door dit soort problemen gaat. Vandaag de dag wordt er veel van mensen verwacht, veel mensen staan onder hoge druk. Ook de angst die bij velen leeft vanwege de terreur en dreiging om ons heen. Ik wil u/jou vertellen dat Jezus het antwoord is. Zonder Hem had ik nu nog in dat diepe dal gezeten. God kan je totaal vrijzetten, genezen en een diepe vrede en rust in je hart geven. Ik weet dat dit een vrede is die niemand anders je geven kan. Ik ben Hem enorm dankbaar!!! Open je hart voor wat Hij kan doen in jou leven en Hij zal je zeker niet teleurstellen.

 

Wil je ook de keus maken voor Jezus? Klik dan hier