MORE LANGUAGES !!

Hans

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OVERZICHT

Hoi, mijn naam is Hans en ik ben 41 jaar, ik ben getrouwd en heb 3 dochters.
Ik wilde je graag wat vertellen over de geweldige ingrijpende verandering in mijn leven. Ik was altijd een teruggetrokken persoon. Kwam amper het huis uit. Bij ons thuis stond de televisie bijna altijd aan. Daardoor keek ik veel televisie om de leegte in mijn leven op te vullen en werd daardoor contactarm. Ik heb altijd lieve ouders gehad die altijd veel om me gaven, maar zij konden mijn eenzaamheid niet wegnemen. Ik praatte nooit veel met hun over belangrijke zaken en dingen die me bezighielden. Op school was ik een buitenbeentje en een pispaal omdat ik zo heel erg verlegen was. Ik probeerde de werkelijkheid van mijn eenzame leven ook te verdringen door de werkelijkheid te ontvluchten in boeken en computerspelletjes.

Ik hield van sprookjes en kwam van daar uit op Fantasy Role Playing Games zoals Dungeons and Dragons. In die rollenspelletjes kon je jezelf op papier ontwerpen zoals je graag had willen zijn. Je kon je zo stoer, sterk, knap en intelligent maken als je zelf wilde en je kon een echte held zijn en vechten tegen sterke kwaadaardige wezens die de mensheid bedreigden. Ik wilde graag zo een held zijn aangezien ik zelf mijn leven saai vond en ik ongelukkig was met mezelf. Eigenlijk wilde ik een ander en nieuw leven.

Wat ik ook ontdekte bij deze spelletjes was ‘magie’. In deze fantasiewerelden had je een fysieke wet die magie heette die de werkelijkheid in die fantasiewereld kon veranderen naar je eigen voordeel. Je kon zo een heel machtige persoonlijkheid worden in die fantasiewereld, hoe meer je groeide in het verkrijgen van toverkracht.
Ik vond het gebruik van magie zo geweldig dat ik wenste dat het echt zo kunnen zijn in mijn eigen wereld.
Ik begon occulte boeken te lezen en ontdekte magie inderdaad heel reëel is.

Op een dag een boek dat ik wilde kopen bij een tweedehands boekenwinkel. Toen ik het las, schrok ik. Het ging over uit je eigen lichaam treden. Er stond bij dat je mythische wezens kon ontmoeten en dat je op moest passen dat je dicht bij je lichaam moest blijven, anders kon je er niet meer naar terugkeren. Het is maar goed achteraf dat ik ervan geschrokken ben, want sommige mensen hebben een bijna dood ervaring gehad die hier op lijkt. Zij traden ook uit hun lichaam en zagen enge demonachtige wezens. Ik wist toen nog niet dat magie en toverkunst afkomstig is van de duivel en dat God uit liefde voor ons wil dat we ons niet blootstellen aan deze machten die onze ziel en lichaam willen doden. De duivel is een gevallen engel, maar heeft nog steeds bepaalde macht die engelen ook hebben en hij zal die macht gebruiken om ons iets voor te spiegelen dat er niet is om onze ziel weg te stelen van God. De satan is immers de vader van de leugen.

Ik ging toen studeren in Maastricht en kwam bij een HBO opleiding een meisje tegen die net als ik ook geen populaire figuur was, maar ze was niet op haar mondje gevallen. Dus ik bewonderde haar. Ze kon goed mensen met woorden pijn doen. Dat wilde ik ook. Omdat ik wilde leren voor mezelf op te komen. Maar op een dag merkte ik een verandering in haar. Ze stopte met kwaadspreken en liegen. Ze stopte met roken. Ze leek veel blijer en gelukkiger te zijn. En ze begon over Jezus te praten.

Ze praatte toen veel met mij over Hem. Ik noemde mezelf een christen, maar ik wist dat ik me niet gedroeg als een christen. En zij deed dingen die een christen behoorde te doen. Dat wilde ik ook. Bovendien was ik op zoek naar waarde voor mijn leven, want dat kon ik nergens vinden. Dus toen dit meisje mij vertelde dat God ieder haar op mijn hoofd heeft geteld en dat Hij met open armen op mij stond te wachten om mij in Zijn Armen te sluiten. Net als de vader op zijn zoon in de gelijkenis van de verloren zoon. Dat raakte me, want ik kende God niet als Mijn Vader. En hoewel ik me niet door dit meisje liet overtuigen, werkten haar woorden door in mijn hart. En ik ging thuis op mijn knieën en met tranen in mijn ogen vroeg ik God om vergeving voor mijn zonden en of hij mij een nieuwe kans wilde geven. En dat ik Jezus zou gaan volgen. Vanaf dat moment verdween ook mijn eenzaamheid.

Ik kwam door dat meisje later er achter dat er een evangeliegemeente was in Maastricht en werd door haar uitgenodigd. Ik ging erheen en de prediker preekte over iets dat mij heel erg raakte. Alsof de preek voor mij was. Ik ging daar ook naar voren om te bidden. God heeft mijn leven radicaal veranderd sinds dat moment.

Ik ben nu inmiddels met dit meisje getrouwd. Ze is een geweldige vrouw en samen met haar deel ik drie geweldige dochters. Geweldige zegeningen van God.

Naderhand kwam ik erachter dat God mij exact datgene heeft gegeven wat ik altijd al wilde hebben: een nieuw leven. Een leven wat Hij wil gebruiken om goed te doen. Zo kan ik samen met mijn vrienden uit de kerk helden zijn voor God om deze zieke wereld het evangelie te brengen om mensen te redden van het oordeel en de hel.

Om ze te redden van geestelijke monsters. Ik heb ontdekt: God is sterker dan welke magie of toverkunst ook. God is sterker dan de duivel. Sterker dan wat voor zonde ook. God wil je de overwinning geven. God wil je een nieuwe identiteit geven. Een nieuw plan. God heeft waarde voor je. Iets wat deze wereld je niet kan geven. Want God is degene die echt van je houdt. Hij bewees het door voor jouw zonden aan het kruis te gaan om je te helpen te veranderen en de weg voor je open te maken naar de hemel. Grijp die kans en kies ervoor om Zijn Kind te worden.

Wilt u ook ervoor kiezen om Zijn kind te worden, klik dan hier