MORE LANGUAGES !!

Ellen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OVERZICHT

Ik ben opgegroeid in een gemiddeld gezin, in de buurt van Eindhoven. Ik had op zich wel vriendinnetjes en alles ging goed tot zo'n beetje aan de puberteit. Ik begon me te interesseren voor allerlei occulte zaken en daardoor trok ik me terug in mezelf. Ik kon me niet uiten en openen voor anderen. Ik was heel erg gevoelig voor wat anderen tegen me zeiden en van me dachten. Daarbij opgeteld de puberperikelen, ging het helemaal niet meer goed met mij. Met mijn ouders durfde ik ook niet te praten, dus keerde ik me steeds meer in mezelf. Op een gegeven moment, toen ik 14 jaar was, besloot ik dat ik geen zin meer in het leven had en besloot ik zelfmoord te plegen. Dat mislukte en mijn ouders kwamen erachter. Ze hadden er erg veel verdriet van. En ik wist dat ik het daarom niet nog een keer kon proberen. Dus daar zat ik dan, ongelukkig, maar ik kon er niets mee. Ik voelde me afgewezen door iedereen en hobbelde maar door het leven.

Op mijn zeventiende ging ik in Eindhoven verpleegkunde studeren, op dat moment kon ik al bijna niet meer over koetjes en kalfjes praten en dat liep dus helemaal niet, want als verpleegkundige moet je je juist op anderen richten. Ik ben toen met die opleiding gestopt en heb me aangemeld bij het RIAGG en ik kwam in een praatgroep met andere jongeren terecht. Ik zag wel wat mijn problemen waren, onder andere liegen uit onzekerheid voor wat mensen van me zouden vinden. Maar ik durfde dat in die groep niet te vertellen. Aan de buitenkant veranderde ik wel. Ik zag de noodzaak. Ik begon meer te kletsen over van alles en nog wat. Maar aan de binnenkant was ik ongelukkig en afgewezen.

Na een jaar ging ik studeren in Maastricht en kreeg daar wel wat vrienden, durfde mijn mening te zeggen, maar de binnenkant veranderde niet. Vlak voor ik naar Maastricht verhuisde, overleed mijn allerliefste neef. Daar was ik echt kapot van. Maar daardoor ging ik nadenken over het leven na de dood. Wat zou er zijn en zou er een God zijn?

Na een jaar begon ik naar een studentenvereniging te gaan waar ik een jongen ontmoette die geloofde in God. Hij had een rust over zich, waar ik zelf erg naar verlangde. Ik praatte met hem over God en hij nodigde me vaker uit voor bijeenkomsten. Maar ik ging nooit. Hij gaf me een boekje van David Wilkerson: Kruis in de asfaltjungle. Dat ging over een prediker die zijn televisie de deur uit deed en in de extra tijd, die hij daardoor kreeg, ging bidden. Maar, hij praatte echt met God! Dat vond ik wel heel apart.

Na een hele tijd moest ik voor de derde keer op voor mijn rijbewijs en ik zag het eigenlijk helemaal niet zitten, ik was iedere keer zo zenuwachtig. Toen bad ik mijn eerste gebed: God, als U bestaat, dan moet U het maar doen, want ik kan het niet. Ik stapte in de auto en het ging van tralala, God regelt dit. En toen was ik dus wel geslaagd! Drie dagen later trouwde die jongen die me had verteld over God en ik mocht ook komen. Ze hadden een christelijke dienst en ik wilde aan het eind daarvan heel graag naar voren gaan om Jezus aan te nemen, maar ik was bang dat ik de aandacht te veel naar me toe zou trekken. Het ging die dag toch om het bruidspaar.
Een maand later wilde ik een avond organiseren over wat het verschil is voordat je gaat geloven in God en erna. Want ik dacht dat ik er dan misschien achter zou komen, hoe ik dat moest doen. Dus ik ging de bruidegom uitnodigen en toen nodigde hij mij uit voor een dienst. Ik wist dat ik daarnaar toe moest en ik ging. Er was weer zo'n zelfde dienst en dit keer ging ik wel naar voren. Iemand bad met mij en ik wist nog niet half wat, maar ik wist: dit is het. Dit is waar ik al die jaren naar verlangd heb.

's Avonds in bed wist ik dat ik geen zelfmoord meer hoefde te plegen. Ik had rust in mijn hart en een onnoemelijke blijdschap. Ik had vaker verlangd naar een vriendje dat altijd naar me zou luisteren en me zou begrijpen. En die had ik nu, een hele grote vriend. Hij luisterde en begreep alles. Ik heb mijn hart voor Hem uitgestort en beetje bij beetje heeft Hij mij genezen van de afwijzing en alle pijn die ik heb gehad. Ik ging veranderen, want zelf was ik nogal kattig. Ik stopte met liegen, haat en bitterheid, en roken. Nog steeds is God met me bezig, zie ik nieuwe dingen om te veranderen. Yes, er is iemand die onvoorwaardelijk van me houdt. Vroeger kwam 's avonds in bed het schaamrood op mijn wangen, vanwege dingen die ik verkeerd had gedaan. Na mijn bekering dacht ik aan dezelfde dingen en kwam gewoon blijdschap, want ik wist dat ik was vergeven.

Toen ik na ongeveer 5 jaar trouwde, werd ik ziek. Mijn schildklier had een ontsteking opgelopen en was kapot. Ik moest medicijnen slikken voor de rest van mijn leven. De dokter zei tegen me: Je moet niet de hoop hebben dat je ooit zult gaan genezen. Dat gaat niet gebeuren. Maar ik had al eerder wonderen gezien. En ik besloot voor me te laten bidden totdat ik genezen was.

En een paar jaar later, liet ik voor me bidden en ik wist dat ik genezen was. Ik stopte met mijn medicijnen en als ik iets voelde van pijn aan mijn keel dan bestrafte ik dat door het bloed van Jezus en het ging weg. Na drie maanden ging ik bloedprikken en naar de dokter. En die zei: Je bloedwaarden zijn goed, ga zo door. Maar ik maakte even duidelijk dat ik al 3 maanden geen medicijnen geslikt had en waarom. Nou, dat vond ze wel opmerkelijk. Voor de zekerheid liet ze me na nog 2 maanden weer bloedprikken, maar alles was goed en ze verklaarde me genezen. Dat was een jaar nadat ze hadden gezegd, dat dat dus echt niet kon. Ja, ja, maar bij God kan letterlijk alles.

Ik snap het wel als jij altijd gehoord hebt, dat God niet bestaat of alleen maar toekijkt. Maar dat is dus echt niet zo! God ziet je hart, je pijn, je moeite, je problemen. En Hij wil en kan alles genezen en veranderen. Maar het is aan jou om de deur voor Hem te openen. Je denkt misschien, maar ik geloof niet eens! Nou, maar ik geloofde ook nog niet in God toen ik mijn rijbewijs ging halen. En daaraan zie je dat God staat te popelen om jou te helpen. Maak die keus en ga zien wat God in je leven gaat doen!

 

Wilt u ook de keus maken, klik dan hier