MORE LANGUAGES !!

Annemieke

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OVERZICHT

Mijn naam is Annemieke Lindl en ik wil graag iets op deze website zetten over mijn geloof in God.

Ik ben opgegroeid in een gezin dat bijna elke zondag naar de (synodaal gereformeerde) kerk ging. We baden voor het eten en lazen uit de bijbel. Als kind wist ik zeker dat ik in God geloofde. Maar toen ik een tiener werd, begon ik te twijfelen. Anderen op mijn school geloofden helemaal niet in God, en ik vroeg me af 'God, als u echt bestaat wat doet u dan eigenlijk precies de hele dag?'

Na een paar jaar ging ik naar een internaat in het buitenland. Ik ging nu eens hier en dan eens daar naar de kerk, en toen vroeg een schoolgenootje me mee naar haar evangeliegemeente. De sfeer daar straalde een blijdschap, een zekerheid en een vriendelijkheid uit. Ik bleef daar vaker terugkomen en langzamerhand begonnen me verschillen op te vallen tussen deze mensen en de mensen die in God geloofden die ik van vroeger kende.

Het viel me ook op dat de prediker na elke kerkdienst vroeg of er mensen hun leven aan Jezus wilden geven, ik was niet gewend dat een kerkdienst zo afgesloten werd. Ik vond dat ik daar niet op hoefde te reageren, ik geloofde toch al in God? Maar ik merkte aan de mensen van die kerk dat zij God betrokken bij al hun beslissingen en hun hele leven. Zij lieten zich echt leiden door Gods principes in de Bijbel en door wat ze ervaarden van God. Ik zag dat zij er blij en rustig van werden.

En ik realiseerde me dat ik heel christelijk was opgevoed, gedoopt als baby en naar de kerk enzo, maar dat ik me nooit afvroeg wat God ergens van vond. Ik maakte mijn eigen beslissingen en deed wat ik dacht dat gebeuren moest. Ik las ook in de Bijbel (Ef 2:1-10) dat God alle mensen die zonder Hem (dus in zonde) leven als geestelijk dood beschouwt maar mensen die tot geloof in Hem gekomen zijn mede levend gemaakt heeft met Christus. Deze redding is mogelijk gemaakt omdat Jezus als volmaakt verzoeningsoffer voor onze zonden heeft willen sterven aan het kruis (Rom 5:8-10) en weer is opgestaan. Ik besloot ook een keuze te maken om Jezus te gaan volgen met alles wat ik had, deed en dacht. En ik merkte een hele verandering in mijn leven.

Ik vond het moeilijk om te geloven dat God tevreden was met mijn keuze voor Hem. Was ik wel gehoorzaam en christelijk en oprecht genoeg? Maar ik voelde me enorm bevestigd dat ik echt een christen was geworden toen ik na ongeveer drie maanden vervuld werd met de Heilige Geest en in tongen (een gebedstaal die je zelf niet verstaat) kon spreken. Ik was blij dat ik deze zegen van God had ontvangen! De bijbel zegt namelijk (in 1Kor 12:10) dat dit een gave van de Geest is en dat een ongelovige deze Geest niet kan ontvangen (Joh 14:17)

Ik heb ook verschillende wonderbaarlijke genezingen gezien, gebedsverhoringen meegemaakt, ik heb Gods zalving gevoeld en mensen gezien die dingen zeiden die ze nooit konden weten tenzij dat ze dat van God hadden gehoord. God heeft ook mijn hart heel erg veranderd zodat ik anderen in mijn omgeving ben gaan helpen in plaats van me steeds hun problemen niet echt te realiseren en als eerste aan mezelf te denken.

Omdat God altijd bij me is en altijd in staat is om vriendschap, hulp, liefde te geven zonder zelf ooit vervelende trekjes te hebben (zoals alle mensen wel hebben), merkte ik dat ik vooral in contacten met mensen diep in mijn hart niet meer zo enorm wanhopig naar vriendschap en acceptatie op zoek ben als vroeger.

God is mijn vriend en heeft mij geaccepteerd, als een ander dat niet kan of wil zijn is dat heel echt heel jammer maar geen wereldramp! Maak ook een keus voor Jezus, het is het beste wat je kunt doen!

Wil je ook de keus maken voor Jezus? Klik dan hier